Skodálatos kezdés - 2016.05.02.

Jobban nem is kezdődhetett volna. Herczig Norbert és Bacigál Igor a tavalyi abszolút bajnoki cím után, az idei esztendőt is győzelemmel kezdte.

A Skoda Rally Team Hungária párosa az ORB értékelésében közel fél perces előnnyel nyerte meg a 11. Eger Rallye-t. Végig kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményt nyújtottak, csupán egy defekt hátráltatta őket, ami végül a verseny abszolút győzelmébe került.

       

-Akkor és ott gyakorlatilag megpecsételődött a sorsunk, mert legalább tíz-tizenöt másodpercet bennhagytunk – tekintett vissza a szombati eseményekre Herczig Norbert. – Örömteli viszont, hogy a futam alatt csupán ennyi rossz történt velünk, ugyanakkor rengeteg pozitív élményben volt részünk. Kiváló időben, nagyszerű pályákon, óriási tömeg előtt kezdhettük el a bajnokságot, ami hatalmas élményt jelentett a számunkra. Óriási motiváció volt bennünk, miután megtudtuk, hogy ilyen erős hazai és nemzetközi mezőny gyűlt össze és persze titkon ebben a mezőnyben szerettük volna a nagy abszolútot megnyerni. Az említett defekt azonban ezt a vágyunkat felülírta, de ez nem szegte kedvünket, hiszen fantasztikus érzés - bár egy kicsit bosszantó is -, hogy ehhez csupán fél másodperc hiányzott.

 Igen! Pontosan fél másodperc. A tizenhat gyorsasági szakasz alatt a lengyel Gryzb Grzegorz és Hundla Robert páros ennyivel bizonyult jobbnak. Mekkora ez a különbség? Egy pillanattal később elkezdett fékezés, vagy egy gyorsabb gázadás egy erősebb kanyar után… körülbelül ennyi.

Aki figyelemmel kísérte a hétvége eseményeit, láthatta, hogy Norbiék az utolsó szakaszon óriási hajrát indítottak, ám a lengyel kettős egy keveset mégis meg tudott tartani az előnyéből.

 - A 11. Eger Rallye egy igazi sportélmény volt számunkra. A hétvégét nagyon pozitív érzésekkel zártuk, mert ilyen „meccsekre” számítottunk. Azt gondolom, hogy az ilyen „csatákban” fejlődik igazán egy sportember.– mondta Herczig Norbert. Nem vagyunk telhetetlenek, hiszen nekünk az elsődleges célunk a hazai bajnokságban való lehető legjobb szereplés, a nagy abszolút győzelem csupán ráadás lett volna. Annak viszont kimondottan örülök, hogy a fél éves kihagyás nem látszott meg rajtunk. Sikerült „átmentenünk” a tavalyi formánkat az idei évre. Gyakorlatilag ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk. Nem feledjük azonban, hogy most még csak a bajnokság első állomásán vagyunk túl, még hét forduló hátra van. Tény, hogy jól kezdtünk, ám erre a formára a következő versenyeken is szükségünk lesz ahhoz, hogy az idei évben is ott tudjunk lenni az élmezőnyben!

A Skoda Rally Team Hungária csapata az egri siker után már előre tekint, hiszen a csapatra még ebben a hónapban újabb feladat vár. Április 29-30-án kerül ugyanis megrendezésre az ORB következő állomása a 22. Miskolc Rallye.

 

Várunk benneteket Miskolcon is!

Korábbi hírek | Hírlevél

Herczig Norbert és a MOL Európa legjobbjai között

2018.02.26.

Budapest, 2018. január 30. – Herczig Norbert n&ea...

Herczig Norberték bajnokok, jövőre a rali Eb-n indulnának

2017.10.17.

Herczig Norbert és Bacigal Igor nyerte az országos ...

Herczigék ismét győztek Szombathelyen

2017.05.23.

Herczigék ismét győztek Szombathelyen

...

Fontos pontok, értékes ezüst

2017.05.10.

Magyar Országos Rallye Bajnokság mezőnye...

Ott folytattuk, ahol...

2017.04.04.

Ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk!!

...

15 kg-os GORILLA

2017.02.20.

A GORILLA POCKETMIG......

A Bajnoki címért

2017.01.03.

A díjkiosztóval hivatalosan is lezárult <...

CNC kompatibilis plazmavágó gép sorozat PILOT ívgyújtással.

2016.10.10.

CNC kompatibilis plazmavágógép sorozat PILOT...

RC AWI hegesztőgép sorozat a távvezérlés jegyében

2016.10.10.

Az RC hegesztőgépek mind a tertozzékként...

Maximális pontszám Miskolcról

2016.05.02.

Herczigék maximális pontszámmal zárta...

Skodálatos kezdés

2016.05.02.

Jobban nem is kezdődhetett volna......

Felkészültünk a kihívásra

2016.04.25.

 Végre, itt a tavasz! Megkezdődött a vissza......